Za ribolov na morju potrebujete naslednje …

Ste strasten ribič, kateri že celo življenje lovi krape, ščuke in druge sladkovodne ribe? Ste si zaželeli malce spremembe? Potem vam je sigurno na pamet prišel ribolov na morju – slana voda, druge vrste rib, prekrasna narava, svež zrak in mnogo tega drugega, novega! Ampak, počasi – ni vse tako enostavno, kot izgleda na prvi pogled. Če ste se odločili za morski ribolov, potem boste kot prvo potrebovali nekaj znanja o ribah, ki v morju plavajo, o njihovih navadah, o tem kako in kdaj se prehranjujejo, ter mnogo tega podobnega. Šele, ko boste imeli vse te osnove, lahko pričnete razmišljati o tem, kakšna ribiška oprema bo potrebna za vas, da bi lahko v vsem tem uživali.

Torej, da bi se lahko brez težav odpravili na ribolov na morju, bo tako kot za mnoge druge stvari, potrebna tudi ribiška oprema. Tukaj se vam sigurno poraja vprašanje, ali lahko uporabite za ribolov orade, brancina in drugih rib isto opremo, kot v sladkih vodah? Načeloma bi lahko, ampak je te opreme mogoče malce škoda – sol lahko naredi precej škode na palicah, najlonu in drugih zadevah in če imate ribiško opremo, ki je res draga in kvalitetna, se jo ne izplača izpostavljati morski vodi. Naše priporočilo je, da si za morski ribolov raje nabavite novo opremo, ter droben pribor, saj boste le tako na obeh področjih lahko ribolov izvajali kakovostno.

ribolov

Tukaj se morate sigurno najprej zavedati, od kod boste lovili ribe – bo to iz obale, ali bo to iz čolna? Ribolov v teh dveh primerih se vsekakor lahko precej razlikuje in boste za začetek potrebovali najprej tole odločitev. Palice na primer na ribolov iz čolna so krajše, kot tiste za ribolov iz obale, prav tako su tudi naveze precej drugačne in mnogo tega bi se še našlo, kjer se eno razlikuje od drugega. Če ste torej sedaj v manjšem precepu, kaj izbrati in kako se odpraviti na ribolov na morju, potem vam predlagamo, da še naprej berete članke, zbirate znanje po ribiških forumih in podobno in šele, ko boste natančno vedeli, kaj potrebujete in si želite, sprejmete odločitev za nakup – vsekakor pa uživajte v slani vodi, ko boste na ali ob njej.