Biti samski pomeni, da imate več časa zase in lahko počnete različne stvari. Toda vsi ne uživajo samote oziroma vedo kako jo izkoristiti, zato bodo razmišljali o tem in si dajali občutek osamljenosti.

Tukaj je nekaj predlogov, ki vam koristijo, v primeru, da ste samski:

1. Lahko se odločite za dieto: Ne rabite si pripravljati kosila po drugih okusih in ne rabite čakati nobenega, da bo prišel domov.

2. Ste neodvisni: Imate popolno svobodo, da počnete karkoli in kadarkoli želite. Pridete domov iz službe in se odločite za sprehod, pijačo s prijatelji ali prijateljicam ali pa greste na bazen.

3. Samospoznate se: Imate več časa za razmislek o svojem vedenju, saj bolje razumete svoja čustva.

4. Lahko potujete: Čisto očitno – ker imate več časa, lahko potujete in raziskujete svet.

5. Poiščite si hobije: Lahko se naučite nekaj novih stvari in tako razvijete svoj talent – recimo učenje novega jezika, kuhanje, modno oblikovanje,…

6. Nimate nesoglasij: Ne rabite poslušati zakončevega nenehnega godrnjanja in pritoževanja. Morda lahko to celo pozitivno vpliva na vaše zdravje, v primerjavi s prijatelji, ali pa znanci, ki so poročeni.

Kot vidite, biti samski nikakor ne pomeni da ste ujetnik štirih sten vašega doma, prav nasprotno. V zgoraj napisanih vrsticah ste se lahko prepričali, da imajo tudi samske osebe veliko razlogov za pozitivno gledanje na svet – in to vsekakor velja izkoristiti! Že danes 🙂