Če hočete slikanje vseh zob in zobnih kosti, se to imenuje ortopan. Če sami en veste kako to izgleda pa si preberite na https://luxdental.si/ortopan/. Zraven tega kar sem omenila, pa to slikanje zajema še sliko sinusov in pa nosno votlino. Tako vam lahko preverijo kaj se dogaja s vašimi zobmi oziroma v vaši ustni votlini. Je pa to slikanje v zobozdravstvu pomembno že vrsto let. S tem se lahko opazi karies in pa tudi kostne spremembe. Ortopan je zares pomembno slikanje, ki se ga danes poslužuje že marsikateri zobozdravnik. Tako vam lahko postavijo kar se da točno diagnozo in morebiti začnejo zdraviti vaše zobe, če bo to potrebno.

ortopan

Ortopan čisto nič ne boli. To je vse kot kakšno drugo rentgensko slikanje, na katerem ste mogoče že bili. Je pa pri nekaterih zobozdravnikih tudi to za plačati. Pri LuxDental njihove cene najdete kar na spletu, kar vam olajša vso delo, saj ne rabite klicati v ambulanto. So pa oni zares dobri, tako da so tudi cene primerne njihovim dolgoletnim in kvalitetnim izkušnjam. Ortopan tudi ni zdravju nevarne, saj ste izpostavljeni res majhni količini rentgenskim žarkom. Vam pa uporabijo tudi zaščito za spolovila, tako da žarki tja sploh ne morejo priti.

Se pa vaši zobje potem na sliki vidijo svetlejši, kakšen karies je pa temnejši. Tako lahko ugotovijo marsikatero nepravilnost vaših zob in jo začnejo tudi pravočasno zdraviti. Ortopan čisto nič ne boli in ne škoduje, tako da se izplača. Vaš zobozdravnik bo potem samo strokovno pogledal sliko in ocenil stanje vaših zob. Skupaj se boste pogovorili in posvetovali, če bo kaj narobe. Vas pa lahko tudi zobozdravnik napoti na to slikanje, če ne vidi nekaj kar hoče. Tako vas lahko opozori še pred morebitno izgubo zob. Vseeno pa je redno ščetkanje zob seveda nujno in pa redno obiskovanje zobozdravnika. Tako bodo zobje vedno zdravi.