Bad Kleinkirchheim je eno od najbolj priljubljenih smučišč za vse smučarje. Dejansko je dopustovanje v Bad Kleinkirchheimu prava pravljica v Špitalu v Avstriji tik ob reki Dravi. Kraj Bad Kleinkirchheim je precej obiskan, ne samo pozimi, ampak tudi poleti, ker ima tudi veliko termalnih vrelcev, ki so zelo priljubljeni. Tam je prijetno pohodništvo, kolesarstvo, veliko je term in tudi za otroke je lepo poskrbljeno, pa še marsikaj drugega lahko počnete.

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim je postal znano smučarko redišče med obema vojnama. Je super ideja za izlet ali počitnice, saj je zelo blizu slovenske meje. Mesto je majhno in zelo lepo. Več kot tretjino doline, kjer je to mesto, pa so pašniki. Ravno toliko je tudi gozdov, ki dajejo okolici prečudovit zrak. Nekaj je tudi travnikov in polj. Tam je tudi veliko vode.

V Bad Kleinkirchheim najlažje pridete preko Beljaka ali Celovca. Oba sta od tega mesta oddaljena okoli 50 km. Če greste preko kranjske Gore boste tam nekje v eni uri. V okoliških hribih je več sto kilometrov kolarskih in smučarskih prog za odrasle in otroke ter tudi za starejše, ki so lahko na posebnih progah. Tako da mesto lahko obiščete poleti in pozimi, vedno se bo za vas našlo nekaj rekreativnega in zanimivega.

Bad Kleinkirchheim je zelo znan in privlačen tudi zaradi številnih termalnih vrelcev, v katerih se lahko kopate in zdravite. Tako boste prišli na svoj račun tudi tisti, ki ljubite vodo, pa naj bo pozimi ali poleti, ker so ti vrelci seveda vedno enake temperature. To se res splača obiskati in uživati v njih. Za otroke je poskrbljeno tudi tako, da se lahko peljete z njimi v vlaku smrti, ki je eden največjih na tem območju in ga imajo ljudje radi. To je za pogumne in adrenalinske tipe, saj je vožnja z njim kar strašljiva. Padec, ki ga prevozi je precejšen. Velja pa preizkusiti, morda vam bo všeč.