Da bo skupno druženje še bolj zanimivo in zabavno so tu namizne igre katere niso nikoli slaba izbira, pa še pomagajo pri razvoju vaših otrok, ker bodo lahko med igranjem razmišljali. Najbolj znana namizna igra, katero zna popolnoma vsak je sigurno človek ne jezi se, katera nas je spremljala čez celo otroštvo. Dan danes pa imamo na voljo še toliko novih različnih iger, da je včasih že kar težko izbrati samo eno, ker vse izgledajo zanimive in zabavne.

 

namizne-igre

Za namizne igre je značilno to, da se učimo, oziroma uporabljamo možgane, kot smo že prej rekli, in da se pri tem naučimo tekmovati, ter biti pošteni, saj se z goljufijo ne pride daleč in po tem, ko drugi opazijo, da goljufaš ti po vsej verjetnosti nikoli več ne zaupajo pri igranju, ter te imajo vedno na očeh. Tako kot v resničnem življenju.  Z njimi je lahko naš čas tudi kakovostno izkoriščen, če igramo v dobri družbi, kot so prijatelji ali družina. Ob skupnem igranju spoznavamo kako vsak posameznik reagira na določene situacije, in kako se počuti ob zmagah ali zgubah. Že samo od takih stvareh lahko spoznaš človekove značaje.

Če doma nimate nobene namizne igre vam predlagamo, da si čim hitreje zagotovite vsaj eno in si s tem malo skrajšate dolge dneve v karanteni. Čeprav postajajo računalniške igre veliko bolj popularne, se lahko teh kar hitro naveličamo, kajti ponavadi jih igramo sami ali pa so le za nekaj ur dobre, dokler ne dokončamo določene naloge, ki smo jo dobili. Namizne igre pa ne bodo nikoli postale dolgočasne tudi po večih letih. Tiste, ki so malo starejše so ponavadi še boljše, ker nam povrnejo nek spomin na otroštvo. Le dobro družbo moramo poiskati za igranje. Za več o zgodovini in na splošno o namiznih igrah si lahko preberete članek na spletni strani Na dlani.