Zimske pnevmatike so pomemben del vašega avtomobila saj po zimi, ko ste namenjeni v službo, k prijatelju, družini imate lahko težave na cestah. Kajti takrat so ceste večinoma zasnežene in spolzke zaradi ledu. Vse lahko najdete na pocenigume.net Ko kupujete zimske pnevmatike ali gume bodite pozorni saj niso vse po vašem okusu. Nekatere gume so za avte, motorje, kombije, traktorje in tovornjake. Izberite tudi take, ki veste koliko časa jih boste uporabljali, ali vsak dan ali na nekaj dni. Najbolj znani proizvajalci so: Sava, Fulda, Dunlop, Goodyear in še bi lahko naštevali. Pnevmatike je treba namestiti do 15. novembra.

Kadar kupujete zimske pnevmatike morate preveriti ali se bodo ujemale z najvišjo hitrostjo vašega avtomobila. Razlikujejo se tudi po hrupu med vožnjo ali vam porablja gorivo ali, da ni dovolj grbine na cesti. Lahko pa tudi vgradite večje pnevmatike, vendar se za to raje pogovorite z strokovnjakom. Zimske pnevmatike in tudi letne se v več dimenzijah površine gume povečajo, kadar so v stiku z površino. Tako lahko vpliva na odzivnost na ovinkih, samo je takšna vožnja težavnejša kakor pri normalnih.

Enake zahteve veljajo tudi za tista vozila, ki imajo štirikolesni pogon, kar je pametno, da se vsako kolo opremi z istimi pnevmatikami. Nič vam ne koristi, da kupujete najdražje pnevmatike, če pa na koncu ugotovite, da vam sploh ne ustrezajo oziroma vašemu avtu. Vsaka pnevmatika ima tudi omejitev hitrosti. Kajti pri prehitri vožnji se lahko gume prehitro obrabijo ali počijo. Za zimske pnevmatike je pomembna tudi minimalna obraba, kar nam omogoča ogromno prevoženih kilometrov. Na njih je pa tudi preliv ali namaz, ki omogoča, da prepreči pojav vodnega klina.

Za največjo hitrost vožnja morajo imeti hitrostni razred zimske gume dva razreda nižje od najvišje hitrosti vozila. Zimske gume so narejene tako, da so odporne proti mrazu, kar pa letne niso.