Hrbtenica je del našega telesa, ki ga obremenjujemo vsak dan. Miruje le takrat, ko ležimo ali spimo. Predvsem pa se po drugi strani zelo razvijajo moderni poklici, ki pa zahtevajo delo v pisarni in konstantno sedenje. Pa ste vedeli, da je hrbtenica najbolj obremenjena takrat, ko sedimo? Večina ljudi ima mnenje, da je bolj kadar stojijo, vendar se motijo. Naša hrbtenica je med sedenjem 3x bolj obremenjena in v primeru neprimernega sedenja se nam lahko skozi čas razvijejo tudi težave in različne bolezni, ki jih pa noben ne želi.

pisarniskistoli

Z novodobno tehnologijo so različna podjetja pričela razvoj ergonomskih pisarniških stolov https://www.pohistvo123.si/pisarnisko-pohistvo/pisarniski-stoli. Taki stoli na  izdelani na principu sedenja na terapevtski žogi. Pozicija sedenja najbolj ustreza pravilni drži hrbteničnega dela in preprečuje natezanje mišic ter nepravilno držo. Ergonomski pisarniški stoli so izdelani tako, da je sedež premičen tako, da vam uravnava pozicijo ravne hrbtenice in tako pomaga pri razbremenitvi diskusov, boljši prekrvavitvi ledvenega dela, izboljša ravnotežje in koordinacijo ter spodbija konstantno krepitev hrbtnih mišic. Pri običajnih pisarniških stolih je problem predvsem v sedenju, ki onemogoča gibanje medenice kar pa povzroča ukrivljeno držo. Ergonomski pisarniški stoli nam omogočajo dinamično sedenje, ki pa je bistveno za ohranjanje našega zdravja.

Ko pa se pričnemo pogovarjati o ceni ergonomskih pisarniških stolov, pa kmalu ugotovimo da je cena precej nasoljena. Še posebej to opazimo, ko opazimo bolj zasebne firme in oznako češ, da je medicinski. Nakup stola preko spleta ne priporočamo, razen če imate izkušnje z določenim stolom. Za dober nakup se je potrebno zapeljati v nekaj salonov.