Zobni aparat zvezdice je postal modni hit, trend, zelo lep okras zob. Na vsakem zobi se vidi kovinska zvezdica, ki krasi zob in ga hkrati usmerja v pravo smer. Ker zobni aparat zvezdice tako lepo zgleda navzven pa so ponovno postale popularne zvezdice kot modni dodatek, tako, da nekateri tak zobni aparat nosijo tudi, če ga v resnici ne potrebujejo. Je pa namenjen prvenstveno temu, da poravna razmetane zobe v ustih v vrsto, tako da postane nasmeh res lep in privlačen.

zobni aparat zvezdice

Zobni aparat zvezdice je sestavljen iz kovinskih delov, ki ne rjavijo in ima srebrn izgled. Vsaka zvezdica potiska skupaj s pomočjo žičk zob v položaj, ki je usklajen z ostalimi zobmi v okolici in drugi čeljusti, tako da ni več vrzeli, razmetanih zob in pa lukenj, ter posledično zaradi tega nima tak pacient dobrega ugriza.

To pa je zelo slabo za zdravje, za prebavo, ker moramo dobro zgristi hrano, da smo zdravi, zato je zobni aparat zvezdice zelo koristna naprava, ki se jo nosi nekaj tednov ali mesecev, odvisno od tega, kako močno so zobje razmetani po ustni votlini. Pri nekaterih gre za majhna odstopanja, pri drugih pa za zelo velike nepravilnosti, ki so lahko tako moteče, da človek ne more zapreti ust ali da se kar naprej grize v lice.

Kakovostni zobni aparat zvezdice vam bo naredil ortodont, ki bo vzel vaš ustni odtis ter na podlagi tega izbral potem aparat za vas. Seveda je ta aparat samo za vas in ga ne more nositi kdo drug, ker bi to bilo narobe, saj bi mu potiskalo zobe v smeri, ki niso v redu zanj. Še nekaj časa po tem, ko boste odstranili zobni aparat boste morali nositi posebne opore za zobe, da jih stabilizirajo in da ne gredo spet nazaj v star nepravilen položaj, šele potem bo vaš nasmeh sanjski za vedno.