Troslojni inox dimniki kot enostavna in ugodna rešitev za vaš dom

Ker inox dimniki dandanes predstavljajo odlično rešitev za sanacijo ter samostojno gradnjo novih dimnikov, smo tudi v trgovini Emundia za vas pripravili pestro ponudbo dimnih cevi inox iz nerjavečega materiala, med katerimi boste z lahkoto izbrali tiste, ki jih boste potrebovali. Prednosti dimniških sistemov inox so predvsem fleksibilnost, hitra montaža ter dolga življenjska doba. Namestiti jih je namreč mogoče v zelo kratkem času, imajo odlično neprekinjeno izolacijo, glede na težo pa so izjemno lahki, tako da ne potrebujejo posebnih temeljev. Uporabljajo se predvsem pri kuriščih na trda, tekoča in plinasta goriva.

V osnovi se inox dimniki ločijo na enoslojne ter troslojne. Enoslojni se uporabljajo predvsem pri sanaciji starega dimnika, kjer se inox cev vstavi v že postavljen starejši dimnik. Vaš dimnik zato na pogled še vedno izgleda kot prej, le da svoje funkcije opravlja bolje ter pri svojem delovanju ne povzroča več nobenih težav za bivanje, onemogoča pa tudi poslabšanje stanja kurilnih naprav. Tako enoslojni kot troslojni inox dimniki so izdelani iz nerjaveče pločevine, le da vsebujejo troslojni tudi  dodaten sloj toplotne izolacije ter cev iz pločevine.

inox dimniki

Troslojni inox dimniki se uporabljajo za samostojno gradnjo novih objektov. Z njimi lahko tudi popolnoma nadomestite svoj stari dimnik, ki ga je predhodno potrebno porušiti. Prednost tovrstnega dimnika je, da ga ni potrebno ometati z ometom. Namestite ga lahko praktično kamorkoli. Sicer je pri namestitvi potrebno upoštevati fizikalne zakone zgradbe ter odmike od lesenih ploskev, vlečna cev pa mora biti od priključka peči navzgor oddaljena vsaj štiri metre, vendar pa je to osnova vsakega dimnika, saj bo le na ta način zagotovljen primeren in optimalen vlek dimnika. Sicer se inox dimniki najpogosteje montirajo kar ob fasadi.

Kadar so troslojni inox dimniki pravilno zasnovani, vsebujejo tudi posodo za kondenz, preprečuje vodi, da bi stekla v kurilno napravo ali dimnik.