Ob določenih boleznih in težavah z zobmi pride prav reženjska operacija. Marsikdo ne ve kaj je to in kako sploh poteka. Vam pa s tem lahko rešijo zobe, ki jih lahko v nasprotnem primeru tudi izgubite, če ne zdravite takoj. Če nepravilno ščetkate zobe in tudi ne redno, pride hitro do kariesa in so vnetih dlesni. Pride pa tudi do tako imenovanih parodontalnih žepkov, ki so nevarni. Ti lahko vodijo do majavih zob in na koncu tudi do izgube le teh. Reženjska operacija pri tem pomaga, saj vam kirurško odstranijo parodontalne žepke.

reženjska operacija

Te operacije se lahko loti samo parodontolog, ki ima s tem dolgoletne izkušnje. Da pa najprej sploh razjasnimo kako ta operacija poteka in kaj tukaj naredijo. Reženjska operacija je v bistvu luščenje in pa glajenje površin zobne korenine. Pri tem pa mora kirurg najprej umakniti dlesni. Po tem lahko odstrani vnete dele in očisti korenine naših zob. Vse skupaj poteka pod lokalno anestezijo, tako da ne boste nič čutili. Operacija je pa uspešna, je pa potrebno potem začeti skrbeti za svoje zobe in redno obiskovati vašega zobozdravnika. Tako lahko vedno ohranite zdrave zobe in reženjska operacija sploh ne bo nikoli več potrebna.

Pri majhnem kariesu ali vnetju dlesni, ta operacija sploh ni potrebna. Tisto lahko pozdravi že zobozdravnik. Ko pa čakate predolgo, pa bo edina rešitev za vaše zobe še samo reženjska operacija. Zato, ko boste sami opazili rdeče dlesni, krvavitev iz teh ali karkoli, da je z zobmi narobe, se čim hitreje odpravite do zobozdravnika. Tako vam lahko hitro pomagajo in vam zobe pozdravijo. Ne čakajte, da se vam pojavi bolečina ali da celo izgubite zobe. Takrat bo mogoče edina rešitev operacija. Ta operacija stane, ceniki se pa razlikujejo od ambulante do ambulante. Če hočete res dobre storitve in primerno temu tudi ceno, pa izberite ambulanto Lux Dental.