Kakor si vsake toliko z dopustom želimo prevetriti glavo, je treba podobno narediti tudi s telesom. Razstrupljanje telesa je odlična možnost, ki nam pomaga, da se znebimo strupov v telesu in se prečistimo. Gre torej za nekakšno očiščevalno kuro, s katero svoje telo očistimo vseh nepotrebnih, celo škodljivih snovi, ki se v telesu nabirajo s časom. Razstrupljanje telesa je dobrodošlo vsake toliko časa, izvajamo pa ga lahko na različne načine. Nekateri si telo razstrupljajo tako, da ga prečistijo z vodo, torej si privoščijo nekakšen post, pri katerem na primer uživajo le vodo.

Spet drugi pa se poslužujejo kakšnih drugačnih metod. Ključno pri vseh pa je, da organe, ki so najbolj obremenjeni s čiščenjem, torej jetra in ledvice, prečistimo in jim dovolimo, da zadihajo na novo. Vsekakor pa nima pozitivnih učinkov zgolj razstrupljanje telesa, ampak bi se morali zavedati, da je nekakšno razstrupljanje že pravilen način življenja, ki vsebuje pravilno prehrano, veliko uživanja tekočine, dovolj spanca, gibanje in izogibanje stresu. Način življenja je ključnega pomena za zdravje, zato še pred korakom, kot je razstrupljanje telesa, razmislimo o tem, ali vsakodnevno delujemo v pravi smeri, torej v smeri, da svojega telesa ne obremenjujemo po nepotrebnem s snovmi, ki telesu prej škodijo kot koristijo.

Razstrupljanje lahko izvajamo večkrat in, kot smo že omenili, na različne načine. Nekateri v ta namen uživajo točno določena živila in tekočine, spet drugi srtupe iz telesa spravijo kako drugače. Metod je res veliko in vsekakor velja, da vam kar vsaka ne bo odgovarjala. Zato je dobro, da preverite, kaj bi bilo za vas najboljše, če niste prepričani, pa o tem povprašajte strokovnjaka. Razstrupljanje telesa je morda res dobrodošlo, a zlahka se zgodi, da vas zavede in da začnete pretiravati. Svoje telo torej prečistite v nekih mejah normale, postopek pa izvajajte vsake toliko časa, čim bolj redno.