Ni treba posebej omenjat, da danes, v času hitrega razvoja tehnologije, živimo v dobi računalnikov. Brez njih si ne znamo več predstavljati svojega dela in prav tako tudi ne prostega časa, saj smo se na računalnike zelo močno navadili. Vedno bolj priljubljeni pa postajajo med uporabniki  prenosni računalniki. Kar je razumljivo, saj so manjši, bolj praktični, lahko jih s sabo odnesemo kamorkoli in niso težki. Tukaj se tudi pozna prej omenjen razvoj tehnologije, saj je na začetku bilo pomembno predvsem to, da v hiši sploh imate računalnik, danes pa je že skorajda čudno, če prenosni računalniki niso pri hiši.

prenosni-racunalniki

Vedno več ljudi si najde delo in služi kar preko internteta in pravi luksuz je, da lahko svje delo dobesedno “odneseš” kamorkoli na tem svetu. Prenosni računalniki zagotavljajo udobje in hitro odzivnost, saj z leti postajajo vedno tanjši in lažji ter jih zaradi tega ni več nobena težava tovoriti s sabo, kamor je pač treba. Tudi cenovno postajajo vse ugodnejši in dostopni širšim množicam. Comshop se tukaj ponaša s številnimi različnimi znamkami in modeli prenosnikov, ki bodo za vsakega računalniškega navdušenca našli nekaj, kar ga bo zanimalo.

Prenosni računalniki, ki jih ponujajo so znamk Acer, Asus, Dell, Toshiba, HP, Lenovo, Apple. Apple postaja, prav tako kot na področju mobilnih telefonov, tudi na področju računalništva vse močnejši, saj ima vedno več uporabnikov njihove stacionarne računanlike in prenosnike. Včasih so prenosni računalniki veljali za malce počasnejše in s slabšimi karakteristikami kot stacionarni, vendar danes to vse manj velja, saj se tudi prenosnike redno nadgrajuje in postajajo vedno zmogljivejši in uporabnejši. Na prenosnikih se sedaj lahko opravlja že vse iste funkcije, ki so prej mogoče bile omogočene samo stacionarnim računalnikom Vedno več kje lahko zasledimo, da se prenosni računalniki lahko uporabljajo že tudi po nekaterih šolah, kar je res konkreten znak, da so se prenosniki močno uveljavili tudi v splošnih opravilih vsakdanjega življenja.