Veliko ljudi ima težave s hrbtenico ravno zaradi predolgega ter nepravilnega sedenja na  stolu v pisarni ali doma. Pisarniški stoli morajo biti primerni za človeka saj lahko le tako sedimo pravilno ter si s tem zagotovimo, da ne prihaja do bolečin v hrbtu in križu. Pisarniški stoli morajo biti prilagoljivi po višini, nagibu naprej in nazaj, globini, nuditi pa morajo tudi pravilno podporo hrbtu ter glavi. Najboljši stoli so stoli, ki so ergonomsko oblikovani pisarniški stoli. Zanje bomo seveda odšteli malo več denarja vendar se to splača. Bolje odšteti malo več denarja za stol, kot pa imeti bolečine v hrbtenici. Poleg tega pa je priporočljivo, da kupimo tak stol, ki mu lahko  nastavljamo po višini tudi naslonjala za roke saj se s tem znebimo bolečin v komolcih.

Torej, če sedimo na stolu nepravilno tako, da nimamo poravnanih komolcev pravakotno na delavno površino ter stopal ravno položenih na tla pride do težav saj nam dolgotrajno nepravilno sedenje pritiska na določene točke telesa, ki se na te pritiske odzovejo z kasnejšo bolečino. Pisarniški stoli lahko ta problem omilijo vendar je vseno priporočljivo gibanje na vsake 2 uri dela. Na trgu so različni pisarniški stoli. Pred nakupom je priporočljivo stol testirati v trgovini sami. Ni priporočljivo kupiti oz. naročiti stol, kar na internetu saj tako nemoramo vedeti ali se nam prilega ter, če ga lahko prilagajamo svojim potrebam. Pisarniški stoli so različnih materialov ter oblik izbira pa ostane naša. Na tržišču imamo več vrst stolov od direktorskih, konferenčnih, industrijskih… Pomembno pa je da si zberemo stol, ki je primeren za nas.

pisarniški stoli

Pred nakupom  stola se je dobro posvetovati tudi z prodajalcem, ki nam lahko pove več podatkov o stolu samem. Eden od pomembnih podatkov je tudi za kakšno težo so prikazani pisarniški stoli narejeni saj se bodo drugače sami od sebe spuščali nižje kot si morda želimo zaradi naše teže. Vprašati pa je potrebno tudi za garancijo, saj nebi želeli kupovati novega stola zato, ker se nismo dobro pozanimali ob nakupu prvega. Pisarniški stoli so zelo pomembni saj se le tako izognemo težavam z hrbtenico.