Vpis na fakulteto bo ponovno kmalu na voljo. Bodoči študentje že veste kam vas bo peljala pot in v katero smer bo vaš vpis na fakulteto? Kot informacijo ali pa možnost obiščite https://www.katoliski-institut.si in si oglejte ali vas pot vodi v to smer in ali morda spadate ravno na takšno fakulteto. Možnosti je res ogromno in v trenutni poplavi poklicnih smeri ali bolje rečeno strokovnih poti res ne vemo kaj bi v življenju radi počeli. Če nimate že od malega začrtano pot kaj si v življenju želite početi je vpis na fakulteto lahko res težaven.

Vendar pa ni vse tako črno na belem. Vsak študent ima možnost prepisa in sicer enkrat se lahko prepiše in zamenja fakulteto. Vpis na fakulteto je prav tako potreben le da lahko na koncu semestra ali pa na koncu študijskega leta fakulteto zamenjate. Pri nekaterih boste morali opraviti le diferencialne izpite medtem ko pri nekaterih boste morali ponovno v prvi letnik. Eno izgubljeno leto ne pomeni nič če bo potem vpis na fakulteto pravi. Pomembno je da vsaj približno veste katera smer vas zanima. Nekaj pa vas vendar mora zanimati, kajne?

Vpis na fakulteto ni enostaven. Že ko se odločamo kam v srednjo šolo je odločitev zelo težka. Vpis na fakulteto pa je še korak dlje in še bolj pomembna odločitev saj na podlagi tega papirja na koncu lahko dobite službo, ki si jo želite. Ko se odločate za izbrano fakulteto dobro razmislite kaj bi radi počeli v svojem življenju. Razmislite kaj bi lahko počeli celo življenje brez da bi vam pri tem postalo strašno dolgčas. Sigurno je nekaj kar vas zanima in pri čemer bi neznansko uživali. Vpis na fakulteto je pomemben korak zato dobro razmislite kaj si želite. Vedno pa obstaja plan B in prepis na drugo fakulteto. Nikar si ne povzročajte preveč skrbi okoli izbire prave fakultete.