Če tudi vi trpite za bolečinami v hrbtenici, glavoboli, imate napet vrat, ste imeli poškodbo, operacijo ali kaj podobnega, potem je fizioterapija pravi naslov za vas. Izkušeni in dobro usposobljeni fizioterapevti vam bodo pomagali na poti do hitrejšega, predvsem pa učinkovitejšega okrevanja, ne glede na to, kako hude težave imate.

Dejstvo je, da vse več časa presedimo, pa naj bo to na delovnem mestu ali pa doma. Dolgo sedenje, sploh v neudobnih stolih nas sili k nepravilni drži in posledično začnemo čutiti bolj ali manj močne bolečine v hrbtu. Tudi hitri, nenadni in nepravilni gibi lahko povzročijo bolečine v križu ali pa celo kakšno hujšo poškodbo. Ja, bolečine v križu so najpogostejši razlog za obisk fizioterapevta, ne smemo pa pozabiti niti na ljudi, ki potrebujejo fizioterapijo zaradi različnih poškodb in operacij. Fizioterapija nam gotovo lahko pomaga na več področjih, osnovni cilj fizioterapije pa je čim hitrejše okrevanja oz. rehabilitacija. Fizioterapijo se izvaja tudi kot del preventive ali pa vaj za starostnike. Fizioterapija nam omogoča, da ohranjamo ali obnavljamo gibljivost sklepov, saniramo posledice športnih in drugih poškodb, krepimo mišice in lajšamo bolečine, ki so nastale zaradi različnih vzrokov. Na fizioterapijo vas lahko naroči osebni zdravnik, vendar so problem (pre)dolge čakalne vrste, zato se mnogo ljudi odloča za samoplačniško fizioterapijo, kjer lahko na vrsto pridete praktično takoj. Za vse tiste, ki se težje gibljete, sploh za starejše, pa je možnost tudi fizioterapije na domu. Vsekakor pa se morate zavedati, da je fizioterapija v zdravstvenem domu ali kjerkoli že le del poti do popolne rehabilitacije, veliko dela in energije pa boste morali vložiti sami in vaje izvajati tudi v odsotnosti fizioterapevta.

fizioterapija

Bolečine v križu so najpogostejši razlog za obisk fizioterapije.

Bolečine v hrbtu, glavoboli, poškodbe in podobne stvari zahtevajo čim prejšnjo fizioterapevtsko obravnavo, zato nikar ne odlašajte, temveč se že danes napotite do osebnega zdravnika in ga prosite za napotnico, ali pa fizioterapevta obiščite samoplačniško. Vaše zdravje je namreč najpomembnejše.