Fizioterapija mislim, da vsi približno veste kaj je. Na to gredo ljudje največkrat po kakšni veliki poškodbi ali po kakšni res obsežni operaciji. Takrat se velikokrat zmanjša moč in funkcija kakšnega dela telesa. Kakorkoli že vam bodo na fizioterapijah to popravili in boste nazaj enaki, kot ste bili prej. Dandanes obstaja pa tudi fizioterapija na domu, kar je super, da se ne rabite kam na to voziti.

Poškodba nikoli ne počiva. Vemo, da se nam lahko kar hitro kaj zgodi. No potem pa je problem, da ne moremo na primer nekega dela telesa normalno premikati. Zato pa poznamo proces, ki se imenuje fizioterapija. S tem vam bodo fizioterapevti pomagali, da bo vaš del telesa spet normalno gibljiv in da se boste lahko gibali toliko kot prej ali pa vsaj podobno kot prej. Zdaj kar sami na to ne morete iti. Vaš osebni zdravnik ali pa vaš kirurg, ki vas je operiral vam bo dal napotnico za fizioterapijo, če bo to nujno potrebno. Fizioterapija ni nič boleča, tako da se nič ne bojte, ker vas tukaj ne bo nič bolelo. Boste videli, da ni to tako kot zdravnik.

Fizioterapija je nujna pri vseh, ki ne morete uporabljati dela telesa tako, kot ste ga prej. Tukaj vas ne bo nič bolelo, saj bodo fizioterapevti poskrbeli za to. Vi osebnemu zdravniku ali kirurgu samo omenite, če imate kake težave, da vas pošlje k fizioterapevtu. Tukaj bodo vaje prilagojene samo vašemu stanju, to pomeni da ne bo nekdo drug imel zdaj čisto enakih vaj kot vi. Vaje boste pogosto morali izvajati tudi doma in tega se kar držite. Je pa danes tudi tako, da vam fizioterapijo pridejo izvajat na dom, kar je res super, ker včasih se morate na fizioterapijo kar voziti. Boste pa videli, da vam bo to pomagalo.